• 10112012_the_gunners_leerdamsport_dbrn_fotografie_005 10112012_the_gunners_leerdamsport_dbrn_fotografie_005

Leerdam Sport heeft aan de uitwedstrijd tegen The Gunners 1 punt overgehouden. In Breda werd het 2 – 2.

BREDA – Leerdam Sport heeft met 2 – 2 gelijkgespeeld tegen The Gunners uit Breda. Koploper Rijsoord wist met 4 – 1 te winnen van SVW en loopt op de ranglijst 2 punten uit op Leerdam Sport. Rijsoord staat op de ranglijst 3 punten voor op Leerdam Sport en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Achter Leerdam Sport is Hardinxveld opgeklommen naar de 3e plaats. Uit bij GDC wist Hardinxveld met 0 – 1 te winnen. Het gat tussen Leerdam Sport en Hardinxveld is 5 punten. Leerdam Sport heeft 1 wedstrijd meer gespeeld.

De eerste helft
De beginfase was voor Leerdam Sport. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van The Gunners. Uitgespeelde kansen leverde dit overigens noiet op. Na 20 minuten stond de 0 – 1 op het scorebord. Mark van Dalen was mee naar voren gegaan en schoot van net buiten het strafschopgebied prachtig in. De eerste helft leverde verder geen spectakel meer op.

De tweede helft
Leerdam Sport begon goed aan de wedstrijd. De zoveelste overtreding van de kant van The Gunners leverde een rode kaart op voor The Gunners. Met 10 man wisten The Gunners in de 58e en 67e minuut te scoren. Het team werd door de thuissupporters met provocerende teksten richting Leerdam Sport spelers naar voren geschreeuwd. Na de 2 – 1 werden de ruimtes klein en was combineren niet goed mogelijk. De verdiende 2 – 2 werd in de 80e minuut door Marko Luksen gemaakt. Kort hier voor hadden The Gunners nog een levensgrote kans op 3 – 1 gemist. Leerdam Sport zette nogmaals aan en scoorde ook de 2 – 3. De grensrechter van The Gunners stak zijn vlag, gesteund door het thuispubliek, in de lucht. De scheidsrechter nam dit onterechte vlagsignaal over en keurde dit zuivere doelpunt af.