• Leerdam Sport '55 juicht na het maken van de winnende treffer. Leerdam Sport '55 juicht na het maken van de winnende treffer. Leerdam Sport '55 juicht na het maken van de winnende treffer.
  • Leerdam Sporter Archraf Chentouf in duel met Khalid Ben Dami van SVW Leerdam Sporter Archraf Chentouf in duel met Khalid Ben Dami van SVW Leerdam Sporter Archraf Chentouf in duel met Khalid Ben Dami van SVW
  • Leerdamsporter Marko Luksen  in duel. Leerdamsporter Marko Luksen in duel. Leerdamsporter Marko Luksen in duel.
  • Cyrill Menges  verandert de richting van de bal en scoort hiermee de winnende treffer. Cyrill Menges verandert de richting van de bal en scoort hiermee de winnende treffer. Cyrill Menges verandert de richting van de bal en scoort hiermee de winnende treffer.
  • Achraf Chentouf in duel met de keeper van SVW Geoffrey van de Boor Achraf Chentouf in duel met de keeper van SVW Geoffrey van de Boor Achraf Chentouf in duel met de keeper van SVW Geoffrey van de Boor

(Foto’s: DBRN Fotografie)

Leerdam Sport weet in de 2e helft door aanvallend voetbal SVW als nog op de knieen te krijgen.

Wie dacht dat de wedstrijd Leerdam Sport – SVW in de volle zon gespeelt zou gaan worden, verklaarde je ’s morgens nog compleet voor gek, maar niets was minder waar. Het hoofdveld van Leerdam Sport ’55 lag er prima bij. Leerdam Sport hield door een 2 – 1 overwinning de 3 punten in Leerdam en staat na 6 wedstrijden op de 2e plaats met 12 punten. Ameide verloor op eigen veld met 1 – 2 van Hardinxveld, dat volgende week de tegenstander is van Leerdam Sport. Hardinxveld steeg door de overwinning naar de 3e plaats op de ranglijst. Koploper Rijsoord kwam niet in actie.

De eerste helft
Net als vorige week tegen Rijswijkse Boys was de eerste kans voor de tegenstander. Vanaf de aftrap leverde een inzet gevaar op. De bal verdween voor Leerdam Sport aan de goede kant van de paal. Leerdam Sport was wakker en nam het heft in handen. In de 7e minuut kwam Leerdam Sport op een verdiende voorsprong. Een corner van Akram Chentouf werd door Joel Papilaja keurig afgerond. SVW ging op jacht naar de gelijkmaker. Leerdam Sport probeerde de tegenstander van zich af te houden. Na een ongelukkige uitglijder van Mark van Dalen kon SVW in 22e minuut langszij komen. Leerdam Sport pakte de draad weer op. Veel kansen leverde dat niet meer op.

De tweede helft
Na de rust bleef Joel Papilaja geblesseerd achter in de kleedkamer. Zijn plaats werd ingenomen door Roger Tapirima. Beide ploegen speelden om te winnen. Er waren mogelijkheden voor beide teams. SVW was dicht bij de 1 – 2, maar Ridvan Elmaci keerde de inzet van de spits met een geweldige reflex. Lang leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. De overwinning ging uiteindelijk naar de thuisploeg. In de 82e minuut werd de  hoekschop van Marko Luksen door Cyrill Menges handig achter de Gorcumse sluitpost geschoven. Een verdiende overwinning. Toch bleef trainer Pim van Dam nuchter: “De zege tegen de Gorcummers is verdiend, maar kwam niet vanzelf tot stand. Veel ploegen in de 2e klasse F zijn aan elkaar gewaagd”.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 13 oktober 2012 speelt Leerdam Sport om 14:30 uur uit tegen Hardinxveld. Hardinxveld is bezig aan een indrukwekkende opmars. Het belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden.