• Foto wedstrijd Herovina - sv Meerkerk (1-2) Foto wedstrijd Herovina - sv Meerkerk (1-2)
  • Foto gebroeders Niesing Foto gebroeders Niesing

Drie wedstrijden in de poulefase van de districtsbeker welke voor vele clubs in de regio vandaag van start gingen.Wij waren bij de aftrap van Herovina – sv Meerkerk. Op zich niet zo vreemd dat het duel vrij rustig begon. De temperaturen waren in Herwijnen van tropische aard. Scheidsrechter Arno van Dalen gelaste in beide helften een extra drinkpauze in. Herovina welke al jaren meestrijdt om promotie naar de tweede klasse kon vandaag laten zien of de ploeg uit Herwijnen tweede klasse waardig is.

Zowel voor trainer-coach Bert Buizert als voor zijn collega Hans Richters aan Herovina zijde was het improviseren geblazen. Vele op papier vaste basisspelers ontbraken om uiteenlopende redenen. In de eerste helft was Meerkerk ondanks dat beide ploegen vrij afwachtig speelden de betere. Toch duurde het ruim een half uur voordat Meerkerk op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Martijn van der Hagen maakte Herovina speler Niesing een eigen doelpunt. Russtand 0-1.

Direct na rust probeerde Meerkerk de wedstrijd snel in het slot te gooien. Dit leek te lukken en Rene de Winter was dichtbij met een bal op de lat. Vijf minuten later had Rene meer succes. Een mooie bal van Youri van Blanken werd door Stijn Schuller gekopt naar Rene de Winter, die eveneens koppend, afwerkte. Een mooi uitgevoerde aanval waardoor het 0-2 werd. Ook nu had Meerkerk, als het wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen de voorsprong verder kunnen uitbouwen. Het gebeurde niet en het was de razendsnelle Jeffey van der Meijden die na balverlies op de midden bij Meerkerk er tussenuit flitste, de Meerkerk-defensie te omzeilen om tot slot keeper Wilco den Tuinder in de korte hoek met een droge knal te kloppen. Met nog ruim 35 minuten voor de boeg leek Herovina dankzij deze treffer te geloven in meer. Gelukkig was Wilco den Tuinder, die voor deze gelegenheid speciaal Lowlands even had gelaten voor wat het was, kort daarna goed op zijn hoede door een venijnige inzet van opnieuw Jeffrey van der Meijden te pareren. Meerkerk noteerde in de tweede helft nog wat kansen, maar de boomlange sluitpost Wilco de Leeuw van  Herovina stond succes voor Meerkerk in de weg. In de slotfase van de wedstrijd noteerden we nog een mooie kans voor de thuisploeg. De ingekopte bal ging rakelings naast, waardoor Meerkerk met de schrik vrij kwam en met een 1-2 overwinning huiswaarts kon keren.