• 01092012_sc_everstein_leerdam_sport_dbrn_fotografie_019 01092012_sc_everstein_leerdam_sport_dbrn_fotografie_019

Zaterdag 1 september 2012 om 15:00 uur was het moment daar: na een goede voorbereiding en een prima poulefase in het bekertoernooi begon het 1e elftal van Leerdam Sport ’55 aan de 1e wedstrijd in de 2e klasse F. Het uit de 1e klasse gedegradeerde SC Everstein was in Everdingen de sterke tegenstander. De trouwe toeschouwers waren weer aanwezig om hun trots aan te moedigen en zij zagen Leerdam Sport met 2 – 2 gelijk spelen.

De eerste helft

Leerdam Sport begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase al een prima mogelijkheid. Ray Kant kwam, na slecht verdedigen, oog in oog met de keeper van Everstein te staan. Zijn inzet werd door Harry Harskamp voor de lijn weggetrapt. Leerdam Sport gaf Everstein weinig ruimte om goed op te kunnen bouwen en bood prima tegenstand. Na een kwartier spelen nam Everstein een vrije trap. Scheidsrechter Erkens zag bij het afweren van de vrije trap een handsbal en legde de bal op de stip. De verbazing langs de lijn was groot. SC Everstein had geen problemen met deze meevaller en André van der Veer schoot de 1 – 0 binnen. Leerdam Sport kon aan de bak. Het team leek niet uit het veld geslagen. Toch scoorde SC Everstein binnen een aantal minuten de 2 – 0. Het was wederom André van der Veer die met een kopbal scoorde. Leerdam Sport leek van slag en moest alle zeilen bij zetten om een afstraffing te voorkomen. Langzaam maar zeker herpakte het team zich. Geert Dokman van Everstein pakte binnen een half uur zijn 2e gele kaart en Everstein kwam met 10 man te staan. Leerdam Sport profiteerde snel van deze situatie. Met een prachtige kopbal scoorde Ray Kant de aansluitingstreffer. SC Everstein was volledig van de kook. Leerdam Sport zette de tegenstander onder druk. Jamal Ouassif zorgde nog voor de rust voor de 2 – 2.
De bal verdween via zijn hak achter zijn eigen doelman. Beide ploegen kregen voor de rust nog een goede kans maar scoorden niet meer. Vlak voor rust belandde Addy Kleijn nog wel in net met als gevolg dat het doel vervangen moest worden.

De tweede helft
Leerdam Sport mocht het spel maken en zocht veelal de aanval. SC Everstein loerde met zijn snelle spitsen op de counter. Leerdam Sport kreeg via o.a. Cyril Menges en Joël Papilaja kansen op de 2 – 3, maar beide keepers hielden hun doel schoon. Zo eindigde deze boeiende wedstrijd in 2 – 2. Voor het publiek was het volop genieten want de beide teams zorgde voor spektakel. Leerdam Sport liet zien dat het over kwaliteiten beschikt en 2e klasse waardig is. Een punt meenemen uit Everdingen is een prima prestatie.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 8 september 2012 staat de thuiswedstrijd tegen DFC uit Dordrecht op het programma. De aftrap is om 14:30 uur. DFC verloor de 1e wedstrijd thuis met 0 – 2 van Ameide en heeft dus iets goed te maken.