• Foto Foto
  • Foto Foto
  • Foto Foto
  • Foto Foto

TRICHT – De spanning in 3C is na het 1 – 0 verlies van Leerdam Sport ’55 bij v.v. Tricht weer helemaal terug. De voorsprong van Leerdam Sport bedraagt nog 2 punten. Leerdam Sport zal uit de resterende 2 wedstrijden 6 punten moeten halen om de titel te pakken.
Addy Kleijn verklaarde na afloop: “De scherpte ontbrak, ik weet ook niet hoe dat komt. Misschien waren we overgeconcentreerd”.
Leerdam Sport speelt 28 april thuis tegen Streefkerk en een week later uit tegen De Alblas. v.v. Tricht speelt nog thuis tegen MVV ’58 en uit tegen Streefkerk. Het beloven dan ook spannende weken te worden voor beide teams.

De eerste helft
Met strakke koppies betraden beide teams het speelveld. De vele meegereisde Leerdam Sport supporters zorgde voor sfeer langs de lijn, maar hielden hun hart vast toen Tricht in de beginfase een grote kans kreeg. Ridvan Elmaci hield zijn doel schoon. Na deze kans werkte Leerdam Sport aan een veldoverwicht. Grote kansen leverde dit niet op.
Ray Kant kreeg de beste kans. Hij kon zijn kopbal geen kracht meegeven waardoor Tricht keeper
Rian Drost makkelijk kon redden. Tricht creëerde geen enkele kans meer.

De tweede helft
Leerdam Sport kwam na de rust sterk uit de startblokken, Tricht werd teruggedrongen op eigen helft en kon niets anders doen dan met man en macht verdedigen.
Achraf Chentouf zag zijn schot via de lat en de doelman naast gaan. Leerdam Sport kreeg in de 2e helft nog 2 goede kansen. Ray Kant (naast) en Roger Tapirima (over) troffen geen doel.
Dat deed v.v. Tricht in de 77e minuut wel. Lars Vermeltfoort werd diep gestuurd en omspeelde Ridvan Elmaci en scoorde de 1 – 0. De scheidsrechter nam het vlagsignaal van Sven Stam i.v.m. buitenspel niet over. De Leerdamse protesten vonden geen gehoor bij de leidsman.
Addy Kleijn: “Het was absoluut buitenspel. Zeker anderhalve meter. Heel erg zuur, want als je de nul houdt, blijft het gat in ieder geval vijf punten. Dat is een stuk comfortabeler dan de twee van nu.” Toch was hij realistisch: “het ontbrak vandaag aan scherpte”.
Trainer Pim van Dam deelde die mening en verklaarde: “We hebben niet echt één scorende speler, maar wel veel spelers die een doelpunt kunnen maken. Maar als dat allemaal even niet lukt, merk je wel dat je een killer mist. Ik moet ook zeggen dat het op een klein veld als hier moeilijk is om via de zijkanten kansen te creëren. Zij kunnen snel druk zetten op de vleugelspelers en ze speelde heel gegroepeerd. Wij hadden moeite om het gaatje te vinden.”
Leerdam Sport heeft alles nog in eigen handen. De laatste 2 wedstrijden moeten dan wel gewonnen worden.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 28 april 2012 om 14:30 uur staat de thuiswedstrijd tegen Streefkerk op het programma.
Het gedegradeerde Streefkerk won de streekderby tegen Groot-Ammers met 2-1.