WAARDENBURG – Koploper WNC behaalde zaterdag thuis tegen middenmoter SV Capelle een simpele 4-0 zege. Hafid Manssouri scoorde voor rust tweemaal en regiotopscorer Andre Zondag deed dat na de pauze. Door het falen van de concurrenten Drechtstreek en Pelikaan staat WNC nu in de tweede klasse riant bovenaan met drie punten voorsprong op Drechtstreek en vijf punten voorsprong op Altena. Met acht punten minder is Pelikaan uitgeschakeld.

De ploeg van trainer Marcel van Helmond heeft de titel dus voor het grijpen: “Dit was voor ons een goede dag. Ik ben tevreden, al had het baltempo hoger gekund en hadden we al voor rust meer moeten scoren. Nu hadden we ook pech met enkele ballen op de lat. Maar WNC kreeg vandaag ruimte genoeg voor een grotere uitslag. Na dit goede resultaat is de spelersgroep er zelf echter van overtuigd dat we deze enorme kampioenskans nu ook gaan afmaken.” Na een bezoek aan Meerkerk resteert WNC nog een thuismatch tegen Schelluinen.

Voortvarend
WNC startte tegen SV Capelle voortvarend. Al in de vijfde minuut brak Hendrie van Dooijeweert over rechts snel door en zijn voorzet werd door Hafid Manssouri afgerond: 1-0. Na een nieuwe voorzet van Hendrie van Dooijeweert mikte Andre Zondag net naast. Bij een schot van Jeffrey Weidema redde de Brabantse keeper Erik Kuysten met zijn voet. WNC domineerde maar Hafid Manssouri produceerde een afzwaaier en een treffer van Weidema werd door arbiter Marcel van de Koppel wegens buitenspel afgekeurd. Kort na de eerste Brabantse kans, die door Johan Rosenbrand werd gemist, liep WNC in de 25e minuut tot 2-0 uit. Na een breedtepass van Weidema knalde Hafid Manssouri van ver de bal via de onderkant van de lat en de rug van de keeper in het doel: 2-0. De gasten mochten blij zijn dat de averij tegen een superieur WNC niet groter werd. Danny Verwolf trof uit een vrije trap de lat en de sterk spelende Roderik Kieft knalde de bal op de kruising. Ook een treffer van Hafid Manssouri werd vanwege buitenspel afgekeurd. Tezamen met gemiste kansen voor Weidema en Hafid Manssouri was de 2-0 ruststand dus nog slechts een magere afspiegeling van de ware krachtsverhouding.

Rode kaart
Pas na de rode kaart voor Merijn Meijer, die bij SV Capelle halfweg de tweede helft voor een overtreding op Danny Verwolf zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg, werd het eenzijdige duel na rust weer levendiger. In de 74e minuut maakte Andre Zondag er 3-0 van door een vloeiende aanval opgezet door Weidema en Hendrie van Dooijeweert goed af te ronden. Na een voorzet van invaller Axel Brown zag Andre Zondag zijn kopbal nog door doelman Kuysten gekeerd, maar in de 83e minuut werd het toch 4-0 door het 27e competitiedoelpunt van de ervaren WNC-spits. Hij werd gevloerd door invaller Gerwin Hoefnagel en Andre Zondag benutte zelf de penalty: 4-0. Bij die 4-0 score bleef het omdat beide teams, via invaller Ate Zijlmans en Ronald Zondag, nog een kans misten. WNC kan zich nu voorbereiden op het competitieslot met duels tegen Meerkerk en Schelluinen die over het kampioenschap kunnen beslissen.

(Bron: Regio-Voetbal)