• Foto wedstrijd 4e klasse: vv Asperen - vv Haaften (Foto: DBRN Fotografie) Foto wedstrijd 4e klasse: vv Asperen - vv Haaften (Foto: DBRN Fotografie)

(Foto: DBRN Fotografie)

ASPEREN – Asperen behaalde na de mooie winst in Brakel zaterdag op eigen kunstgras tegen Haaften de eerste thuiszege voor de competitie. Tweemaal had Asperen thuis al met 2-1 verloren maar nu werd met deze zelfde cijfers gewonnen.

Overigens leek het gelijkopgaande duel lang onbeslist te zullen eindigen. Tom Maddison gaf Asperen na twintig minuten de leiding maar na een half uur maakte Elroy Wolf voor Haaften gelijk. De beslissing viel na een gemiste Asperense penalty van Tareq Ibrahim pas in de 82e minuut. Eerst miste Haaften via Remon Pippel en Elroy Wolf toen een mooie kans en meteen sloeg Asperen bij de tegenstoot na een aanval over links wel toe. Invaller Maarten van Lit, net vijf minuten in het veld, werd matchwinner: 2-1. Sneu voor Haaften dat zo met 1 punt hekkensluiter blijft maar wel een remise zou hebben verdiend. Arbiter John van der Meulen trok zes gele kaarten, waarvan vier voor Asperen en twee voor Haaften.

Spannend
Bijna tweehonderd toeschouwers zagen trouwens een spannend maar speltechnisch matig duel. Niek van Velzen en Remon Pippel mikten voor Haaften in het begin te hoog en Guus de Boef schoot voor Asperen naast. Na een vrije trap van Melvin Colle tegen de paal nam de thuisclub in de twintigste minuut bij de terugkomende bal de leiding. Het schot van Robbin Boon werd door Tom Maddison goed in doel gewerkt: 1-0. Gerard Breider was na een mooie solo dichtbij nieuw Asperens succes doch Haaften redde in de doelmond.

Een foute uittrap van Asperens keeper Ron de Joode brak de thuisclub na een half uur op. Hij plaatste de bal in de voeten van Niek van Velzen die meteen Elroy Wolf op rechts lanceerde. Met een laag schot zorgde Elroy Wolf voor de 1-1 gelijkmaker. Uit een vlotte combinatie tussen Guus de Boef en Gerard Breider had Robbin Boon de thuisclub weer op voorsprong moeten zetten, doch keeper Rens van Velzen redde goed met zijn voet. Ook had Asperen pech toen Tom Maddison na een vrije trap van Colle tegen de paal kopte. Na inleidend werk van Hussein Dia kreeg Asperen ook na de rust de eerste kans, maar Gerard Breider schoot voorlangs.

Penalty
In de 51e minuut kreeg Asperen terecht een penalty. Mark Timmer hield Breider vast maar de strafschop van Tareq Ibrahim werd door keeper Rens van Velzen gekeerd. Ook bij een knal van Colle redde de jonge Haaftense doelman goed. Haaften stelde er pogingen van de broers Jeffrey en Elroy Wolf tegenover maar de afwerking was onzuiver. Schietkansen voor de thuisclub voor Maddison en De Boef werden door de gasten geblokkeerd. Naarmate de partij vorderde, kwam Haaften zeker zo vaak in de buurt van een voorsprong als de thuisclub.

Remon Pippel zag doelman Ron de Joode redden. Na een voorzet vanaf links lieten Remon Pippel en vooral Elroy Wolf een nog mooiere kans voor de bezoekers onbenut. De directe tegenstoot van Asperen bleek via de afronding van Maarten van Lit laag in de hoek beslissend. Keeper Rens van Velzen speelde een goede partij maar ging bij deze 2-1 niet helemaal vrijuit. Met negen punten uit zes duels is Asperen nu een gedegen middenmoter. Komende zaterdag komt het sterke MVV’58 naar Asperen toe en moet de thuisclub bewijzen of er aansluiting met de subtop inzit. Dan zal het veldspel wel moeten verbeteren. Haaften blijft met slechts 1 punt onderaan en krijgt zaterdag thuis tegen het sterke Woudrichem weer een erg zware opgave.