Invalid rotator ID specified (path erc_32_1340651349 doesn't exist). Unable to display rotator.

AMEIDE – Groot-Ammers heeft mijn zijn elftal onder de 23 met 2-1 winst tegen SV Meerker de titel van de Alblasserwaard Cup gewonnen. De talentvolle groep uit Ammers liet vanaf de eerste minuut zien waarom ze richting Ameide waren gekomen. Tegenstander Meerkerk had zeker op het middenveld meer dan hun handen vol. Op de momenten dat Groot-Ammers spits Khalid Bendami zich liet zakken waren de Meerkerkers het overzicht kwijt. Pim de Rijke wist in de 24e minuut het aanvallende spel van Groot-Ammers te verzilveren door zijn individuele actie prima te doen afronden. In de slotfase van de eerste helft begon SV Meerkerk zich meer te bemoeien met het spelbeeld, met regelmaat bereikte Meerkerk het strafschot gebied. De uitstekend keepende Sjoerd Lakerveld zorgde voor een uitstekende sluitpost en keerde een drietal serieuze doelkansen voor Meerkerk.

In de tweede helft probeerde SV Meerkerk verder te gaan waar men in de eerste helft mee gestopt waren. Met diverse combinaties zette men Groot-Ammers onder druk enkel zorgde een vastberaden Lakerveld ervoor dat Meerkerk op achterstand bleef.

Ondanks de enorme afstand richting de spitsen van Groot-Ammers zorgde deze met regelmaat voor spannende momenten. Na plaagstoten van Groot-Ammers op de Meerkerkse verdediging kwam Arco Schep met een voorzet welke voor Bendami precies op maat bleek. Meerkerk verdediger Schuller probeerde de naar SVW vertrekkende spits nog te dwarsbomen. Bendami gaf met zijn doelpunt zijn laatste inbreng voor een succesvolle periode bij Groot-Ammers.

In de blessuretijd was het dezelfde Schuller die ervoor zorgde dat het aanvallende voetbal in de tweede helft nog enigszins beloond werd. Hij scoorde de 2-1 enkel was dit doelpunt te laat om het feestje aan Groot-Ammers zijde nog te verpesten.