GROOT-AMMERS Met een 1 -2 uitoverwinning bij Groot-Ammers en het 5 -1 verlies van naaste concurrent v.v. Tricht bij Unitas heeft Leerdam Sport ’55 een belangrijke stap richting de titel gezet. De spelers en supporters prijzen de dag echter niet voor het avond is.

Mark van Dalen was na afloop wel duidelijk: “We moeten hem nu gewoon binnenhalen”. Het gat met v.v. Tricht is nu 5 punten met een wedstrijd minder.
Trainer Ron Vlot van Groot-Ammers zei na afloop: “We hebben verloren van de aanstaande kampioen. Een ingecalculeerd verlies. Zij zitten immers in een flow. Wij, met drie nederlagen op rij, duidelijk niet”.

De eerste helft
Met Michel Kuipers onder de lat begon Leerdam Sport aan de lastige uitwedstrijd tegen Groot-Ammers. Er stond een harde wind in de lengterichting van het veld en beide ploegen hadden hier last van.
De beginfase was aftasten van beide kanten. Leerdam Sport bouwde een licht veldoverwicht op. Men wist elkaar goed te vinden en combineerde veelal via de grond.
Halverwege de eerste helft opende Marko Luksen de score in Leerdams voordeel. Op grond van het wedstrijdbeeld was deze voorsprong verdiend. Niet veel later een afstandsschot van Mark Steenbeek, maar de keeper van Groot-Ammers wist dit met een prachtige redding een 2e treffer te voorkomen.
Het spel speelde zich het restant van de eerste helft af op de helft van Groot-Ammers.

De tweede helft
Leerdam Sport speelde de 2e helft tegen de wind in. Lang hadden de mannen van Pim van Dam niet nodig om de vele meegereisde Leerdamse supporters te laten juichen. Roger Tapirima rondde beheerst af. Leerdam Sport dicteerde de wedstrijd en drukte Groot-Ammers verder terug.
Uit het niets scoorde Khalid Ben Dami met een prachtig afstandsschot de 1 -2. Groot-Ammers zette vervolgens aan. De Leerdamse verdediging stond als een huis en voorkwam op gedecideerde wijze puntverlies.
De 1 -2 overwinning was meer dan terecht. Mark van Dalen verklaarde na afloop: “We hebben vandaag verdiend gewonnen. Er was maar één ploeg die wilde voetballen en dat waren wij.”

Volgende wedstrijd
Zaterdag 7 april 2012 speelt Leerdam Sport om 14:30 uur thuis tegen Unitas uit Gorinchem.
Bij winst is Leerdam Sport winnaar van de 2e periode. Leerdam Sport zal op zijn hoede moeten zijn en geconcentreerd moeten spelen. Unitas is bezig aan een ijzersterke serie. v.v. Tricht is met een 5 -1 nederlaag ook slachtoffer geworden van de dadendrang van Unitas.
Unitas staat in de 3e periode 2e  achter Leerdam Sport met 10 punten uit 4 wedstrijden.
Leerdam Sport 1 kan aanstaande zaterdag de ondersteuning van de Leerdamse supporters dan ook goed gebruiken.