• Foto Foto
  • Foto Foto
  • Foto Foto
  • Foto Foto

Met een 2 – 5 overwinning op De Alblas is Leerdam Sport ’55 kampioen geworden in 3C. Het team van trainer Pim van Dam geeft het jubileumjaar hierdoor nog meer glans. Een seizoen na de promotie naar de 3e klasse is Leerdam Sport ’55 nu 2e klasser. De steun van de meereisde supporters was hartverwarmend.

Addy Kleijn kon na afloop zijn geluk niet op: “Ik had vier jaar geleden niet kunnen denken dat ik ooit nog in de tweede klasse zou voetballen, maar dat was toen ook totaal niet aan de orde. Eigenlijk zou ik nu op dit hoogtepunt moeten stoppen, want mooier dan dit zal het niet worden. Ik heb mijn jawoord echter gegeven en daar zal ik me aan houden. Volgend jaar dus nog maar een jaartje tweede klasse.”

De eerste helft
Leerdam Sport begon nerveus aan de wedstrijd. Het tempo was laag en de passing slordig. De Alblas drukte Leerdam Sport terug op eigen helft en was de eerste 20 minuten de betere partij.
Na 13 minuten scoorde Davy Schaeffer de 1 -0. Een domper voor Leerdam Sport. Toch stond de 1 – 1 binnen 2 minuten op het scorebord. Marko Luksen kreeg een duwtje in de rug waarvoor de scheidsrechter een strafschop gaf. Marko Luksen Faalde niet en liet de keeper kansloos.
Na 19 minuten was Leerdam Sport weer terug bij af. Kevin Dijk scoorde via een hard schot voor de 2 – 1. Na de 2 -1 kwam Leerdam Sport langzaam maar zeker terug in de wedstrijd en nam het initiatief. Cyrill Menges scoorde op aangeven van Marko Luksen de gelijkmaker. Nog voor de rust scoorde Leerdam Sport nog een keer. Het was wederom Marko Luksen die scoorde.

De tweede helft
Na de rust bleef Leerdam Sport druk zetten op het doel van De Alblas. In de 54e minuut scoorde Marko Luksen zijn 3e van de middag. Met deze 2 – 4 voorsprong kon Leerdam Sport vrijuit voetballen.
In de 87e minuut scoorde Marko Luksen zijn 4e doelpunt van de wedstrijd 2 – 5. De meegereisde supporters gingen uit hun dak.
Trompetter Blokland zette Het Leerdam Supporters in en het feest kon beginnen. Na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap binnen en kon het feesten beginnen.

Na afloop verklaarde uitblinker Marko Luksen: “We kwamen twee keer achter en speelden niet ons eigen spel. Met die twee nederlagen tegen Tricht en Unitas in het achterhoofd schiet je dan wel even in de stress. Maar uiteindelijk maak je vijf doelpunten in een uitwedstrijd en dat is gewoon goed. Wij zijn ook de verdiende kampioen. De beste ploeg pakt de titel en wij hebben de beste ploeg.”
Trainer Pim van Dam gaf na afloop het volgende commentaar: “Marko sleepte ons er vandaag doorheen. Veel meer kan ik over de wedstrijd niet zeggen, het was gewoon slecht. We stonden onder hoogspanning en speelden erg slordig. Ik hoor bij andere clubs dat wij het verdienen om kampioen te zijn, dus daar wil ik me graag bij aansluiten.”

De huldiging en het feest
De selectie en het bestuur van Leerdam Sport stapte na afloop op een vrachtwagen bij de Glasfabriek om vervolgens naar het Hofje van Mevrouw van Aerden te gaan waar de huldiging door burgemeester Molkenboer op het programma stond.
Met een confettikanon werd Leerdam Sport ontvangen, waarna burgemeester Molkenboer de kampioenen huldigde. De selectie ontving een kampioensschaal.
Voor het Hofje was een drukte van jewelste. Niemand wilde de huldiging missen. Voorzitter John Boekelman sprak de aanwezigen toe en werd vervolgens getrakteerd op een natte douche.
Na de huldiging werd de rijtoer voortgezet. De spelers van het 3e elftal, die tegen Haaften ook kampioen waren geworden, namen ook plaats op de vrachtwagen.
Om 20:00 uur was er nog een huldiging in de kantine van Leerdam Sport. Burgemeester Molkenboer sprak de selectie nogmaals toe, waarna het de beurt was aan Arie van Vuren van de KNVB.
Na een indrukwekkende toespraak ontving de selectie de kampioensmedailles. In een overvolle kantine barstte het feest vervolgens los. Het bleef nog lang onrustig bij Leerdam Sport.