• Foto Foto
  • Foto Foto
  • Foto Foto
  • Foto Foto

LEERDAM – De titelrace in de 3e klasse C blijft spannend tot op de laatste speeldag. Leerdam Sport won thuis met 6 – 1 van Streefkerk en v.v. Tricht versloeg op eigen veld MVV ’58 met 10 – 0.

Leerdam Sport ’55 begint met 2 punten voorsprong aan de laatste competitieronde. Leerdam Sport gaat op bezoek bij De Alblas. Tricht moet het in een uitwedstrijd opnemen tegen Streefkerk.

De eerste helft
De opdracht voor de Leerdam Sport ’55 was duidelijk: 3 punten pakken tegen Streefkerk. De mannen van Leerdam Sport verschenen geconcentreerd aan de aftrap en dicteerde vanaf de aftrap.
Streefkerk kwam niet aan voetballen toe maar scoorde wel de 0 – 1 uit de eerste de beste aanval. Hier was wel de hulp van Addy Kleijn bij nodig. Een hoge voorzet vanaf rechts werd door Kleijn ongelukkig in eigen doel gewerkt.
Leerdam Sport bleef rustig en zocht gelijk weer de aanval. In de 25e minuut was Roger Tapirima, na een fraaie actie, de maker van de verdiende 1 – 1. De Leerdam Sporttrein denderde voort. In de 32e minuut scoorde Mark Steenbeek met een verwoestend schot de 2 – 1. Leerdam Sport speelde vrijuit en weer 2 minuten later zorgde Akram Chentouf voor de 3 – 1 ruststand.

De tweede helft
In Tricht was de ruststand 5 – 0 voor Tricht. De mannen wisten dus dat de titel niet deze speelronde binnengehaald zou worden. Ze trakteerde de trouwe supporters nog wel op 3 doelpunten.
Binnen 13 minuten werd de score uitgebouwd naar 6 – 1. Roger Tapirima (2X) en Ray Kant waren de doelpuntenmakers.
Na de 6 – 1 bleef Leerdam Sport het doel van Streefkerk bestoken, maar de scherpte was er af.
Leerdam Sport kan terugkijken op een prima wedstrijd waarbij men 6x doel trof. Zonder schorsingen en blessures kan trainer Pim van Dam in alle rust met zijn team toewerken naar de laatste wedstrijd van het seizoen.

Trainer Pim van Dam verklaarde na afloop: “We kregen een vroege tegenslag te verwerken en dan moet je zorgen dat je blijft voetballen. Dat deden we. Nu moeten we zorgen dat we volgende week bij De Alblas drie punten pakken.” Achraf Chentouf merkte het volgende op: ” Aan de strijdwijze zal in die wedstrijd niets veranderd worden. We moeten gewoon ons eigen spelletje spelen”.

Volgende wedstrijd
Leerdam Sport speelt zaterdag 5 mei 2012 om 14:30 uit tegen De Alblas.
De Alblas deed afgelopen zaterdag goede zaken. Zelf won men De Alblas in een rechtstreeks duel met 0 – 1 van Groot-Ammers en zag het bovendien ASH met 3 – 1 bij Herovina verliezen.

De mannen van Leerdam Sport 1 kunnen jullie steun volgende week zaterdag goed gebruiken. Kom daarom volgende week zaterdag massaal naar Sportpark Souburgh in Alblasserdam en