• 22092012_leerdamsport_meerkerk_dbrn_fotografie_008 22092012_leerdamsport_meerkerk_dbrn_fotografie_008
  • 22092012_leerdamsport_meerkerk_dbrn_fotografie_010a 22092012_leerdamsport_meerkerk_dbrn_fotografie_010a

LEERDAM – Leerdam Sport en Meerkerk zijn ook na vier competitieduels in de tweede klasse nog ongeslagen. In Leerdam boekten beide clubs voor ruim 300 toeschouwers met 2-2 hun derde gelijkspel. Alle goals vielen in de boeiende tweede helft. Leerdam Sport nam twee keer uit een penalty de leiding, maar beide keren kwam Meerkerk fraai weer langszij.

Even leek Leerdam Sport zaterdag op weg naar de tweede thuiszege. Trainer Pim van Dam moest in het faire duel met zijn equipe toch met 2-2 genoegen nemen: “Het spel was goed. Alleen had ik graag drie punten gehad. Dat zat er vandaag ook zeker in. Jammer dat we tot twee keer toe een voorsprong verspeelden. Dat geeft toch een soort teleurstelling. Maar de algehele tendens hier is positief. Leerdam Sport zit duidelijk in de lijft omhoog.” Meerkerk-trainer Bert Buizert was met de late 2-2 zeker tevreden: “Ik moet wekelijks puzzelen over de opstelling; we misten vandaag zeven mensen. Compliment voor de veerkracht van de ploeg vanmiddag. Leerdam Sport had goed positiespel maar wij kregen de betere kansen. Met wat meer zelfvertrouwen had Guus Vreeswijk ons op het eind nog de zege bezorgd. Maar 2-2 was een billijk resultaat.”

Blessures
Bij Leerdam Sport ontbrak de tegen WNC geblesseerd geraakte routinier Addie Kleijn maar Meerkerk miste door vakanties en blessures veel meer basisspelers. Voor de rust ging het gelijkop. Guus Vreeswijk kreeg na bijna een kwartier de eerste Meerkerkse scoringskans; de Leerdamse defensie klaarde de situatie. Aan de overzijde miste Cyrill Menges een kopkans. Uit een pass van Martijn van der Hagen kreeg Theo van Zessen voor Meerkerk een serieuze mogelijkheid, doch hij mikte voorlangs. Het verzorgde Leerdamse veldspel onder leiding van spelmaker Achraf Chentouf miste toch te vaak echte offensieve dreiging. De slechts paar mogelijkheden die er wel kwamen werden matig afgerond. Joell Papilaja kopte uit een voorzet van Akram Chentouf over. Alle hoge Leerdamse corners werden een simpele prooi voor keeper Lex Kramers. De Meerkerkse doelman redde ook toen zijn eigen verdediger Rene de Winter de bal ongelukkig op zijn hoofd kreeg. Met een Meerkerks schot van routinier Patrick Vuurens naast het doel brak de rust doelpuntloos aan.

Penalties
Acht minuten na de pauze ging Meerkerk-back Rene de Winter in de fout. Hij vloerde Cyrill Menges die na een gave pass van linksback Chris Tahija doorbrak. De goede arbiter Ton Versnel uit Zwijndrecht gaf terecht een penalty, die Achraf Chentouf hard in de hoek schoot: 1-0. Even leek de thuisclub via Menges en Papilaja door te drukken, maar halfweg de tweede helft kwam Meerkerk uit een mooie aanval toch tot 1-1 langszij. Theo van Zessen kopte de bal goed door en Martijn van der Hagen schoot resoluut raak: 1-1. Twee minuten later had Leerdam Sport al weer de leiding kunnen hebben. Na een voorzet van Joell Papilaja schoten Akram Chentouf en Ray Kant hard en goed in doch beide keren redde keeper Lex Kramers knap. In de 77e minuut nam de thuisclub toch weer een voorsprong. Opnieuw ging Rene de Winter in de fout. Hij hapte weer en haalde ditmaal centrumspits Ray Kant onderuit. De tweede Leerdamse strafschop werd door Ray Kant zelf benut: 2-1.

Gouden wissel
Door een gouden wissel van trainer Bert Buizert ontsnapte Meerkerk in de slotfase aan het eerste verlies. Hij zette Mark van Zanten in die in de 83e minuut nog pas een paar seconden in het veld stond toen hij al meteen scoorde. Uit een afgemeten vrije trap van Youri van Blanken vanaf rechts kopte Mark van Zanten in het centrum prachtig raak: 2-2. Bijna had Meerkerk in de 90e minuut uit een pass van weer Mark van Zanten zelfs nog gewonnen. Guus Vreeswijk had een riante kans maar hij schoot voorlangs het Leerdamse doel. Met een eerste nederlaag zou Leerdam Sport ook onrecht zijn gedaan. De Leerdamse debutant is een aanwinst voor de tweede klasse. Trainer Pim van Dam: “Ons positiespel is goed verzorgd. Nu de veldgoals nog. Dat zou heel mooi zijn. In de tweede klasse krijgen we vanzelfsprekend sterkere tegenstand dan vorig seizoen. Daar moeten we nog beter mee leren omgaan. Meerkerk is natuurlijk al jarenlang een sterke tweedeklasser.” Bert Buizert wil dit zo houden: “Er zit kwaliteit en karakter in deze ploeg. Alleen die vakanties middenin de competitie vind ik dat niet moeten kunnen. Afwezigheid door blessures of werk is natuurlijk wat anders. Met een complete  selectie moeten we bovenin kunnen meedoen. Daar wil ik voor zorgen en daar kan ik op worden aangesproken.”