• 03112012_leerdamsport_wieldrecht_dbrn_fotografie_005 03112012_leerdamsport_wieldrecht_dbrn_fotografie_005

Daar Leerdam Sport in de eerste helft heer en meester was, gaf men in de tweede helft Wieldrecht de hoop op meer.
De ploeg van de leerdamse oefenmeester Pim van Dam liep eerste helft uit naar 3-0. Na de thee werden de kaarten nogmaals geschut en ging de wedstrijd alles behalve als een nachtkaarsje uit. Wieldrecht bracht na een aantal onstuimige minuten, weer leven in de wedstrijd door naar een 3-2 terug te komen. Leerdamsporter Joell Papilaja deed de definitieve leerdamse deur op slot door in de negentigste minuut in een prima duel de bal zeer beheerst in het doel van Wieldrecht te plaatsen.

Bij de aanvang van de wedstrijd waren in het leerdamse kamp de meningen verschillend. Men had niet een echt beeld van vv Wieldrecht, als promovendus had men van hun leerdamse oefenmeester Pim van Dam vooraf de boodschap ‘ gecontroleerd en gedoseerd’ voetbal meegekregen.
Als een ervaren tweedeklasser gingen de leerdamers van start en brachten de besproken plannen ten uitvoer. Zelfs na de 1-0 (Roger Tapirima) wist men met gecontroleerd voetbal de voorsprong naar een 3-0 (2-0 Roger Tapirima, 3-0 Ray Kant) te doen uitbouwen.
Hoewel in de rust het vertrouwen richting de elf leerdammers werd uitgesproken wist Wieldrecht de eerder genoemde elf toch uit hun spel te halen. Door het fysieke spel van Wieldrecht werd het sportieve duel een stuk grimmiger. Bij een te laat ingezette leerdamse sliding werden de rekeningen van de minuten ervoor door beide partijen op een verkeerde manier uiteengezet. Na de onvriendelijkheid van beide ploegen moesten beide ploegen met tien man verder. Akram Chentouf en Vincent Bijl kregen beide rood. Lennard van Geel en Bas Verhoeven wisten van deze situatie te profiteren en brachten Wieldrecht met 3-2 terug in de wedstrijd.
De aanwezige leerdamse supporters slaakten een zucht van verlichting toen Joell Papilaja in de negentigste minuut de eindstand op 4-2 bracht. Ondanks de enerverende tweede helft bleven de punten zoals voorgaande weken het reeds het geval was in Leerdam –West.