WERKENDAM – Kozakken Boys heeft de fraaie 5-2 zege op “de blauwen” uit Spakenburg van vorige week geen passend gevolg kunnen geven. Vandaag ontvingen de mannen van trainer Michel Langerak “de rooien” uit Bunschoten.

Kozakken Boys kende vandaag wel wat defensieve problemen, Arie Lock, Toby Mulder en Mohammed Hammouti stonden geblesseerd aan de kant. Met trainer Jan Zoutman op de bank, die lange tijd geschorst is geweest begon IJsselmeervogels aan wat achteraf bleek een zwaar bevochten wedstrijd.

Maikel de Harde maakte namens de ‘Vogels’ in de tiende minuut de enige treffer van deze middag. Kozakken Boys probeerde met diverse kansen in de eerste helft nog langszij te komen enkel strandde op de solide muur van IJsselmeervogels.
De tweede helft kende voor beide partijen diverse kansen enkel wisten beide teams  niet meer tot scoren te komen.

IJsselmeervogels klimt met de overwinning op Kozakken Boys naar de zesde plaats, daar Kozakken Boys naar de tiende plaats zakt.