Invalid rotator ID specified (path erc_48_1354395364 doesn't exist). Unable to display rotator.

EETHEN – Om half 3 zaterdagmiddag ging in Eethen de wedstrijd tussen GDC  en Leerdam Sport in de 2e klasse F van start.  Pim van Dam en zijn mannen begonnen op deze koude zaterdagmiddag geconcentreerd aan de wedstrijd en scoorden in de eerste minuut al bijna de 0-1. Helaas zakte veel te snel daarna de concentratie weg waardoor GDC het initiatief in de wedstrijd naar zich toe kon trekken.  Met hard werken, snel omschakelen en rappe aanvallen probeerde de tegenstander kansen te creëren. Daaruit volgde uiteindelijk een schot op het doel van de Leerdamse goalie, die in eerste instantie nog wist te redden maar die helaas geen antwoord meer had op de rebound. 1-0 voor GDC.

Ondanks dat de tegenstander het Leerdam moeilijk maakte met vroeg druk zetten en stug verdedigen, en het modderige veld van GDC  wat het combinatievoetbal van Leerdam Sport niet ten goede kwam, volgde een mooie actie van de snelle Marko Luksen, die zijn schot op doel via een speler van GDC  achter de doelman zag belanden. 1-1

Meer bijzonderheden in de eerste helft waren er eigenlijk niet buiten het vroege uitvallen van Joëll Papilaja (kuitblessure) en een blessure aan de hand van Mark Steenbeek, die ingepakt en wel en de pijn verbijtend, de wedstrijd heeft uitgespeeld.

In een regenachtige tweede helft kon Leerdam de wedstrijd niet echt naar zich toe trekken en GDC bleef volharden in hun spel wat uiteindelijk resulteerde in de 2-1. Leerdam, mede gedwongen door het slechte veld ging wat vaker de lange bal spelen in de hoop op kansen om de wedstrijd te doen keren. Dat bracht uiteindelijk de 2-2 voor Leerdam, gescoord door Cyrill Menges die na sterk doorgaan de bal al dan niet via een voet van GDC in het net zag verdwijnen.

Het belangrijkste wapenfeit aan het einde van de tweede helft leidde bijna nog tot de volle winst voor GDC. Mark van Daalen verdedigde binnen de zestien een speler in kansrijke positie en kreeg daarvoor rood en moest van het veld. De penalty die GDC mocht nemen werd fantastisch gered door Ridvan Elmaci en de rebound werd door GDC ruim naast geschoten.

Leerdam kon vanmiddag niet echt grip krijgen op de tegenstander en op wedstrijd en moet zich tevreden stellen met de einduitslag van 2-2 en 1 punt, waardoor de concurrentie wat inloopt. Het leek wel alsof de mannen in hun hoofd al bezig waren met de wedstrijd van volgende week. Dat is jammer want er zijn iedere wedstrijd 3 punten te verdienen en dus ook te verliezen. Trainer Pim van Dam heeft nog een week om zijn team op scherp te zetten voor de kraker tegen Rijsoord.