• 13112012_kozakken_boys_leerdamsport_dbrn_fotografie_001 13112012_kozakken_boys_leerdamsport_dbrn_fotografie_001 Kozakken Boys net voor rust langs Leerdam Sport

WERKENDAM – Op uitnodiging van Kozakken Boys heeft Leerdam Sport een oefenwedstrijd tegen het selectieteam van Kozakken Boys gespeeld.

Leerdam Sport verloor in een sportief maar tevens een strijdbaar oefenduel met 6 – 3.
Leuk combinatievoetbal van beide kanten zorgde ervoor dat de aanwezige bezoekers beloont werden voor hun komst. Leerdam Sport liet hierdoor een goede indruk achter.

Dat Leerdam Sport in het begin van de wedstrijd aan de handelingssnelheid en de vlotte combinaties van de gastheren even moest wennen mag geen verrassing zijn. Het bekende combinatiespel van Leerdam Sport was in het eerste kwartier nu te vinden bij het team van Kozakken Boys. Een nieuwe rol voor de gasten uit de glasstad welke langzamerhand toch ervoor zorgde dat Kozakken Boys Leerdam Sport zeker niet overklaste.
Leerdam Sport nam na een minuut of 20 via een eigen doelpunt zelfs brutaal de leiding. Het spel golfde op en neer. Daar waar mogelijk zocht Leerdam Sport de aanval. Dat Kozakken Boys toch een paar niveaus hoger speelt kwam aan het eind van de eerste helft toch bovendrijven. Door hoog tempo wisten de werkendammers de ruststand naar 2-1 te brengen.

Zo ook tegen Sparta Rotterdam wisselde trainer Pim van Dam tijdens de rust een 3-tal spelers, dit om alle meegenomen spelers minuten te laten maken. Logisch gevolg dat de organisatie hierdoor even zoekende was. Kozakken Boys profiteerde hier slim van en maakte vlak na rust de 3-1. Via een prachtig uitgespeelde aanval scoorde Roger Tapirima de verdiende 3 – 2. Kozakken Boys hield het tempo hoog en liep vervolgens uit naar 6 – 2.
Met nog 5 minuten te spelen scoorde Cyrill Menges, na een goede voorzet van Dick Schaaij, de 6-3.