Leerdam Sport heeft de thuiswedstrijd tegen sv Capelle gewonnen. De leerdammers hadden het lastig tegen de bij aanvang nummer zeven van de ranglijst en wisten pas na een uur tot scoren te komen.

Op een koud en miezerend sportpark Leerdam Sport begon Leerdam Sport met wat noodzakelijke wijzigingen aan de wedstrijd.  Ook bij de gasten waren wat wijzigingen binnen het basiselftal. Tegen een scherp en strijdbaar ingestelde sv Capelle probeerde Leerdam Sport te combineren en te zoeken naar de openingen.

Leerdam Sport had daar de grootste moeite mee. Een goed georganiseerd sv Capelle wist het Leerdam Sport aardig lastig te maken. De gasten uit Sprang-Capelle wisten in de eerste helft zich nog weleens gevaarlijk richting de Leerdamse doelman te verplaatsen. Deze hield de eerste helft zijn doel schoon bij de aanvalspogingen van sv Capelle. De kansen van beide ploegen was de eerste helft in evenwicht daar de Leerdamse aanvallers Kant, Menges en Luksen allen stuitte op de doelman van sv Capelle.

In de tweede helft kreeg Leerdam Sport steeds meer de controle over de wedstrijd en verplaatste zich steeds verder richting het doel van zijn tegenstander. In de rust had van Dam Chris Tahija ingebracht voor Robert Usmany.  Leerdam Sport creëerde wat kansen maar toch gaf een strijdend Capelle zich niet op. Hierop bracht trainer van Dam Joell Papilaya in voor Roger Tapirima waardoor er meer druk op de verdediging van Capelle kwam te staan. Dat de wijze van voetballen zoals Capelle dit vanmiddag in Leerdam liet zien enorm veel kracht kost, bleek na circa een uur voetballen. Capelle kreeg hier steeds meer moeite mee. Op dat moment wisten de mannen uit Leerdam het spel om te buigen en combineerde op een hoog tempo erop los. Akram Chentouf wist in de 76e minuut de bal achter de uit Waspik afkomstige doelman Erik Kuijsten in de verre hoek te schuiven. Vijf minuten later werden de aanwezige supporters door Cyrill Menges beloond voor hun komst.  Vanaf circa 25 meter wist de boomlange Leerdammer de bal met een prachtige curve achter de eerder genoemde doelman Kuijsten in de verste kruising te schieten.  Otto de Leeuw mocht in de tachtigste minuut Marko Luksen vervangen. Hiermee probeerde Leerdam Sport de met 2-0 voorsprong de wedstrijd uit te spelen. Als pleister op de Capellense wonden probeerde de gasten zich weer in de wedstrijd te spelen door in de 86e minuut een uitkomende leerdamse doelman Elmaci in de lucht van achteren te hinderen zodat deze de bal weer losliet. Gevolg hiervan is dat de bal voor een Cappellens voet terecht kwam waardoor de bal simpel in het lege leerdamse doel werd geplaatst. Scheidsrechter Wagenaar had ondanks het pittige duel een vrij makkelijke middag en blies na 2 minuten blessuretijd de sportieve wedstrijd af.

Trainer Berkelmans had na afloop gemende gevoelens over zijn verlies. “We hadden vanmiddag minimaal een punt eruit moeten slepen. We hebben van te voren ons huiswerk over Leerdam Sport gedaan en wisten dat we hier in Leerdam alles moesten geven als we punten wilden meenemen.” Trainer Pim van Dam was een stuk gelukkiger met de uitslag,” we hebben vandaag goede zaken gedaan. “ Hiermee doelde hij buiten de eigen winst ook op het verlies van nummer 4 WNC en nummer 3 Hardinxveld.