METEREN – Leerdam Sport ’55 is de nieuwe koploper in 3C. Leerdam Sport won de uitwedstrijd tegen MVV ’58 met 0 – 4, terwijl koploper Tricht opnieuw punten liet liggen. ASH was met 1 – 0 te sterk.

Door deze uitslagen heeft Leerdam Sport 2 punten voorsprong op Tricht. Leerdam Sport heeft 37 punten uit 16 wedstrijden en Tricht 35 punten uit 17 wedstrijden.

De eerste helft
Met Marko Luksen, die zijn schorsing had uitgezeten, in de basis begon Leerdam Sport sterk aan de wedstrijd. MVV ’58 werd vanaf het begin ver op eigen helft teruggedrongen.
Leerdam Sport liet de bal rustig rondgaan en probeerde met steekpasses gaten in de verdediging  te forceren.
In de 15e minuut was de 0 – 1 een feit. Achraf Chentouf rondde na een steekpass prima af. Na de 0 – 1 veranderde het spelbeeld niet. Leerdam Sport bleef de bovenliggende partij en had geen kind aan MVV ’58.
In de 32e minuut verdubbelde Akram Chentouf de score en maakte na een prachtige aanval de 0 – 2. Marko Luksen tekende met het mooiste doelpunt van de wedstrijd voor de 0 – 3 ruststand.

De tweede helft
Het is eentonig om te schrijven, maar MVV ’58 werd ook de 2e helft onder de voet gelopen. Keeper Ridvan Elmaci had een makkelijke middag en werd niet op de proef gesteld.
Leerdam Sport scoorde na de rust nog 1 keer. Marko Luksen was wederom de maker. Leerdam Sport bleef aandringen, maar dit leverde geen doelpunten meer op.
De mannen van Pim van Dam mochten ook zaterdag weer rekenen op de ondersteuning van een groot aantal meegereisde supporters.

Volgende wedstrijd
Leerdam Sport speelt zaterdag 24 maart om 14:30 uur thuis tegen Herovina uit Herwijnen. Herovina verloor zaterdag met 3 – 0 bij EBOH.