Invalid rotator ID specified (path erf_94_1332488439/erc_69_1332488511 doesn't exist). Unable to display rotator.

DORDRECHT – Leerdam Sport ’55 wist afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen EBOH uit Dordrecht in  een 0 – 4 overwinning om te zetten.

Met het oog op de koppositie deed Leerdam Sport ook goede zaken. vv Tricht verloor uit bij Heukelum met 3 – 1. De achterstand op de koploper bedraagt nu 1 punt. Leerdam Sport heeft 1 wedstrijd minder gespeeld.

De eerste helft
Leerdam Sport begon de wedstrijd in Dordrecht zonder de geschorste Cyrill Menges, Kees Kerkhof, Jeffrey van Bruchem en Marko Luksen.
Het begin was niet goed. Het tempo lag laag en de passing was soms onnauwkeurig. De ploeg van trainer Pim van Dam had wel het betere van het spel. Het veldoverwicht leverde in de beginfase
een aantal kansjes op.
EBOH kwam er sporadisch uit, maar kon de Leerdamse verdediging geen pijn doen. Het eerste half uur viel er voor de Leerdamse toeschouwers weinig te genieten.
Na een half uur brak Ray Kant de ban. Met een kopbal zette hij Leerdam Sport op 0 – 1.
De ban leek gebroken. Leerdam Sport legde EBOH zijn wil op. Nog voor de rust scoorde Leerdam Sport de 0 – 2. Via een prachtig uitgespeelde aanval was Chris Tahija degene die feilloos scoorde.
Met een verdiende 0 – 2 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft
De tweede helft was eenrichtingsverkeer. Leerdam Sport was de bovenliggende partij en EBOH moest zich beperken tot tegenhouden.
Akram Chentouf tekende voor de 0 -3. De honger van Leerdam Sport was nog niet gestild. De ploeg ging op zoek naar meer treffers.
Het vierde en laatste doelpunt kwam tot stand na een strafschop. Ray Kant werd onderuit gehaald en de prima leidende scheidsrechter kende een strafschop toe. Aanvoerder Usmany nam plaats achter de bal, maar zag zijn inzet gestopt door de doelman van EBOH. Achraf Chentouf was alert en schoot de rebound in.
De 0 -4 was een bekroning op 60 minuten prima voetbal. Leerdam Sport werkte hard en liet bij vlagen goed voetbal zien. De overwinning komt de mannen dan ook toe.

Volgende wedstrijd
Volgende week speelt Leerdam Sport opnieuw een uitwedstrijd. MVV ’58 is dan de tegenstander. MVV ’58 verloor zaterdag met 0 – 3 van De Alblas. De mannen van Pim van Dam zullen alles op alles zetten om koploper Tricht verder onder druk te zetten.